Vaihteeksi Vaajakoskella

juoksijat
Juoksijat vauhdissa
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 28 mm 1:1.8, 1/800 s, f/2, ISO 100

Syyskuu alkoi tällä kertaa juoksukilpailuilla, kun kävin kuvaamassa Vaajakoskella järjestettyä Kuohun Tasoittava 5000 m -kisaa. Kilpailun järjesti luonnollisesti Vaajakosken Kuohu, ja tämä oli siitä erikoinen kilpailu, että eri ikäryhmille ei ollut omia sarjojaan, vaan jokaiselle kilpailijalle laskettiin varsinaisesta maaliintuloajasta ikähyvitetty aika, jonka perusteella lopullinen kilpailutulos määräytyi. Eli mitä enemmän juoksijalla oli ikää, sitä enemmän hyvitystä sai omaan aikaansa. Menetelmän vaikutukset käyvät selkeimmin ilmi kilpailun tuloksista.

voittaja
Matti Lehtonen juoksi varmalla askeleella miesten sarjan voittoon
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 28 mm 1:1.8, 1/800 s, f/2.8, ISO 100

Sää oli juoksijoille hyvinkin sopiva, mutta kuvaajana aluksi harmittelin harmaan pilvistä säätä, kun olin ajatellut ottavani värikkäitä ja aurinkoisia kuvia. Lopulta sain kuitenkin joitain ihan onnistuneitakin otoksia, joissa päivän harmaus toimi pikemminkin tehokeinona kuin tunnelman latistajana. Kun kävin jälkeenpäin kuviani läpi, huomasin myös, ettei tasaisen harmaa valo ollutkaan niin tasaista kuin oli paikan päällä näyttänyt. Kamera ei sopeudu eri valaistuksiin niin tehokkaasti kuin ihmisen silmä, mikä tuo kuvissa helposti esiin valaistuseroja, joita ei silmällä välttämättä huomaa. Hiukan eri suuntaan ja eri kuvakulmista kuvatuissa kuvissa oli hienoisia eroja, jotka loivat omanlaisensa vivahteen kuviin. Kun kaikki on tasalaatuista, pienikin poikkeama muuttuu merkitseväksi, oli kyse sitten kuvaamisesta tai juoksemisesta.

maalissa
Jos ei ole maalissa väsynyt, ei ole juossut tosissaan
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 28 mm 1:1.8, 1/800 s, f/2.2, ISO 100

Kuohun Tasoittava järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa, ja mukana oli 17 kilpailijaa. Saapa nähdä, kuinka tällainen kilpailu houkuttelee jatkossa osallistujia. Voisi uskoa sen olevan mielenkiintoista vaihtelua tavanomaisiin kilpailuihin, joissa eri ikäryhmien edustajat on jaettu omiin sarjoihinsa. Lisää kuvia löytyy täältä.

Close Menu