Pentin Pinkaisua kuvaamassa

pentin pinkaisu
Ja sitten mennään! Kuva kilpailun lähdöstä.
Canon EOS 5D Mark II + EF 50 mm 1:1.4 , 1/160 s, f/6.3, ISO 100

Juoksukilpailut! Sopivan kuvauspaikan etsintä. Jalustan pystytys. Muutama testikuva. Valotuksen ja polttovälin säätö. Akku lopussa. Akun vaihto. Kamera takaisin jalustalle ja videokuvaus käyntiin. Juoksijat pinkaisevat matkaan. Toinen kamera valmiiksi, ja still-kuvia ottamaan, kun joukko reippaita juoksijoita vyöryy ohitse. Juoksutapahtumien lähdössä on aina tiettyä jännitystä, oli sitten juoksemassa tai kuvaamassa.

Pentin Pinkaisu on keväisin järjestettävä juoksukilpailu Jyväskylän Vaajakoskella. Kilpailun järjestäjänä toimii Vaajakosken Kuohu, jolle olin ottamassa kisoista kuva- ja videomateriaalia. Tällä kertaa mukana oli 166 juoksijaa. Pisin matka näissä kisoissa on 10 km.

Lähdön jälkeen oli aika mennä maalin lähistölle ensimmäisiä maaliintulijoita odottelemaan, ja siitä sitten pikkuhiljaa reittiä vastakkaiseen suuntaan kävelemään ja vastaantulevia juoksijoita kuvaamaan. Vaikka itsekin juoksua harrastan, oli siinä vaiheessa ihan mukava maleksia kaikessa rauhassa tien vartta pitkin ja napsia kuvia ohi menevistä, hikoilevista ja puuskuttavista juoksijoista.

Pentin Pinkaisun kuvat

 

Close Menu