Kysymyksiä luontokuvauksesta

Luonnonsuojelija-lehdessä oli juttu kuvaajista, jotka lahjoittavat kuviaan luonnonsuojelutarkoituksiin tai kuvaavat vapaaehtoistyöntekijöinä luonnonsuojelutoimintaa. Olen itsekin näitä hommia joskus tehnyt, ja minulta pyydettiin haastattelu kyseiseen juttuun. Alla on lainattu vastaukseni kysymyksiin. Koko artikkeli löytyy Luonnonsuojelijasta 1/2020.

Nuoret männyt
Nuoret männyt
Canon EOS 500D, Sigma 70-300 mm 1:4-5.6 DG OS @ 145 mm, 1/100 s, f/5.0, ISO 100

Ville Kangas kuvaa kunnioituksesta luontoon

Millainen luontokuvaaja olet?

Kuvaamani maisemat sijaitsevat usein pyöräilymatkan päässä kotoani, ja osa harrastustani onkin uusien kuvauspaikkojen etsintä juoksulenkkien yhteydessä.

Mikä luontokuvauksessa viehättää?

Luonto on kaunis. Lisäksi luonnon kuvaaminen on myös kunnianosoitus elämälle. Luonto voi viedä meidät takaisin omille juurillemme, elämän perusasioiden äärelle, joista usein olemme kovin vieraantuneet. Luontoa tutkimalla ja tarkkailemalla voimme oppia paljon elämästä ja itsestämme.

Kerro mieleenpainuvin kuvaushetkesi.

Parhaita hetkiä ovat olleet kevätaamut lammen tai järven rannalla, kun aurinko on vasta ollut nousemassa. Vedessä on saattanut uiskennella muutama joutsen aamu-usvan seassa. Ilmassa on ollut lintujen laulua ja keväisen aamun energiaa.

Vinkkisi aloittelevalle kuvaajalle.

Lähiluonnosta voi löytää monenlaista kuvattavaa. Ole kärsivällinen ja kuvaa ajatuksen kanssa. Vaatimattomallakin kalustolla voi saada loistavia kuvia.

Close Menu