Kevään kuvia paljekameralla

Saksalaista Agfa Isolette I -kameraa valmistettiin vuosina 1951–1958. Se on pienikokoinen keskikoon rullafilmikamera (120-filmi, 6×6, 12 kuvaa per rulla). Tarkennus säädetään arvioimalla etäisyys kohteeseen, joten terävien kuvien saamisessa auttaa, jos voi käyttää pientä aukkoa laajan terävyysalueen saamiseksi. Muutenkin kamera on varsin yksinkertainen, mutta parhaimmillaan sillä saa hyvinkin laadukkaita kuvia.

Agfa Isolette I
Agfa Isolette I

Kameran hinnat liikkuvat muutamissa kymmenissä euroissa, joten se ei ole ainakaan hinnalla pilattu. Kyseessä on paljekamera, jonka objektiivi taittuu sisään siten, että kamera mahtuu takin taskuun, ja kulkee siten mukana varsin helposti vaikka kävelylenkillä.

Kamera on ollut minulla jo joitain vuosia, ja olen kuvannut sillä jonkin verran mustavalkofilmiä. Nyt latasin siihen ensimmäistä kertaa värifilmiä (Kodak Gold 200), ja lähdin kävelylle maaliskuun auringonpaisteeseen. Kamerassa ei ole valotusmittaria, joten käytin Light Meter -Android-sovellusta valotuksen mittaamiseen. Lumisessa kirkkaassa maisemassa valotusta pitää kompensoida hiukan yläkanttiin alivalotuksen välttämiseksi, tai mitata valo vaikka siniseltä taivaalta.

Alla muutama kuva Jyväskylän Palokkajärven rannalta.

Vene lumisella rannalla
Rantapuut kevätauringossa
Palokkajärven maisemaa
Rantakoivu
Close Menu